CBS Het Talent

Rhijnsburglaan 7 A - 8181 XW Heerde
0578 - 693 740
CBS Het Talent
CBS Het Talent

Welkom op basisschool het Talent! Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom en veilig voelt op onze basisschool. Een veilig schoolklimaat staat voorop. Een klimaat waarin de kinderen kunnen groeien in hun talenten, waar ze leren dat ze er mogen zijn zoals ze zijn. Waar ze op een interessante manier kunnen leren, door middel van ons thematisch onderwijs. Dit samen is voor ons de kern van ons onderwijs.

Onze school is een open, christelijke basisschool. Wij zijn een school waarin ruimte is voor diversiteit in de beleving van het christelijk geloof en de dagelijkse invulling daarvan.

“Door middel van beleven, voorleven en meeleven geven wij inhoud aan onze identiteit.” De beleving geven wij inhoud door verhalen te vertellen uit de bijbel en de vieringen rondom. Het voorleven kan op ieder moment aan de orde zijn, bijvoorbeeld in de wijze van omgaan met elkaar. Het is ook een kwestie van sfeer scheppen waarin veiligheid en respect voor elkaar in en buiten onze school erg belangrijk zijn. Het meeleven komt tot uiting in het respect hebben en meevoelen met het dagelijkse leven van de leerlingen en hun ouders/verzorgers: met alle ups en downs.

Het Talent is een open school, wij verwelkomen en hebben respect. De deuren van onze school staan altijd ‘open’ en er is aandacht voor ieder kind.