Timzo B.V.

Nijverheidstraat 27 - 8281 JD Genemuiden
038 - 385 44 77
Timzo B.V.
Timzo B.V.

Vanaf 1990 heeft Timzo zich toegelegd op het uitsluitend produceren van de zg. bouclé’s van polypropyleen garens. Inmiddels wordt het bedrijf internationaal gezien als de? specialist in dit segment. Een hoge mate van automatisering en efficiency heeft er voor gezorgd dat de productiecapaciteit inmiddels boven de 30 miljoen m2 ligt.

Een prima prijs-/kwaliteitsverhouding gekoppeld aan een excellente leverservice zorgen ervoor dat Timzo een bedrijf is waar veel bedrijven uit Europa als ver daarbuiten graag mee samenwerken.

Timzo is 100% verticaal geïntegreerd. Dat houdt in dat het gehele productieproces in eigen huis gevoerd wordt. Dit begint in de afdeling extrusie waar de garens gemaakt worden. Vervolgens bestaat er de mogelijkheid om deze via air-entangling en/of twijnen verder te veredelen.

Op moderne tuftingmachines met verschillende delingen worden de kwaliteiten hierna geproduceerd om uiteindelijk op de eigen backinglijn van de gewenste rug te worden voorzien. Doordat het bedrijf op elk gebied zelf de regie voert is Timzo in staat snel en adequaat op de wensen van de klant in te spelen. Timzo is dan ook klaar voor de toekomst.